fbpx

RijlesSEN met een schakelauto

De meeste kandidaten kiezen ervoor

 om rijles te nemen en rijexamen te doen in een auto met een handmatige versnelling. Je mag dan na het behalen van je rijbewijs zowel in een schakelauto als in een automaat rijden. Je kunt er ook voor kiezen alleen je automaat rijbewijs te halen. Je mag dan echter na het behalen van je rijbewijs uitsluitend in een automaat rijden!

Schakel of automaat rijlessen?

Wat is wijsheid?

Je wil je rijbewijs gaan halen, waar kies je voor?een schakel -of een automatenrijbewijs?

Wat zijn de voor en nadelen?

Steeds vaker krijg ik de vraag, wat is wijsheid een schakel of een automaat rijbewijs. De keuze is vaak persoonlijk en hangt af van verschillende factoren.

Nadelen automaatrijbewijs

Echt nadelen zitten er niet aan behalve dan dat als je een rijbewijs hebt met code 78 je enkel maar in automaat geschakelde auto’s mag rijden.
Het is in Nederland nog steeds zo dat er meer handgeschakelde  auto’s rondrijden en verkocht worden maar dat word steeds minder.
Ook zijn automatisch geschakelde auto’s nog steeds iets duurder in aanschaf dan handgeschakelde auto’s maar ook dat verschil word steeds kleiner.


Mocht het nou zo zijn dat je begonnen bent in een handgeschakelde auto en je vind het niks, of te ingewikkeld dan kan je probleemloos overstappen  op een automaat. Soms doen we dat  ook wel eens tijdelijk zodat de leerling even alle aandacht bij  het verkeer kan houden, als dat dan goed gaat dat dan weer de overstap naar dehandgeschakelde auto word gemaakt.
Alles is mogelijk.

Zelf rijlessen gaan volgen in een handgeschakelde auto?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het volgen van rijlessen in een schakelauto?
Vraag gewoon een proefles aan!
En ervaar het gewoon.
Je krijgt rijles is een moderne stoere Mazda 3.

Examengarantie rijschool Dielessen

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Het is de meest gestelde vraag.
Wil jij ook een antwoord op deze vraag?

Scroll naar boven
Chat openen
1
hulp nodig?
Hallo 👋
Heb je vragen? Stuur gerust een Whatsapp bericht