Schakel Rijbewijs

lesauto rijschool Dielessen

De meeste kandidaten kiezen ervoor om rijles te nemen en rijexamen te doen in een auto met een handmatige versnelling. Je mag dan na het behalen van je rijbewijs zowel in een schakelauto als in een automaat rijden. Je kunt er ook voor kiezen alleen je automaat rijbewijs te halen. Je mag dan echter na het behalen van je rijbewijs uitsluitend in een automaat rijden!

Schakel of automaatrijlessen?

Wat is wijsheid?

Je wil je rijbewijs gaan halen, waar kies je voor een schakel -of een automaatrijbewijs. Wat zijn de voor en nadelen?

Steeds vaker krijg ik de vraag, wat is wijsheid een schakel of een automaatrijbewijs. De keuze is vaak persoonlijk en hangt af van verschillende factoren.

Nadelen automaatrijbewijs

Echt nadelen zitten er niet aan behalve dan dat als je een rijbewijs hebt met code 78 je enkel maar in automaat geschakelde auto’s mag rijden.
Het is in Nederland nog steeds zo dat er meer handgeschakelde  auto’s rondrijden en verkocht worden maar dat word steeds minder.
Ook zijn automatisch geschakelde auto’s nog steeds iets duurder in aanschaf dan handgeschakelde auto’s maar ook dat verschil word steeds kleiner.

Persoonlijk vind ik zelf Handgeschakeld autorijden leuker. Het idee alles zelf in de hand te hebben, iets te doen hebben tijdens het autorijden. Het is omgaan met een stukje techniek wat gewoon leuk is.
Mocht het nou zo zijn dat je begonnen bent in een handgeschakelde auto en je vind het niks, of te ingewikkeld dan kan je probleemloos overstappen  op een automaat. Soms doen we dat  ook wel eens tijdelijk zodat de leerling even alle aandacht bij  het verkeer kan houden, als dat dan goed gaat dat dan weer de overstap naar dehandgeschakelde auto word gemaakt.
Alles is mogelijk.

Zelf rijlessen gaan volgen in een automaat?

Ben je benieuwd geworden naar het rijlessen in een schakelauto?
Vraag gewoon een proefles aan!
En ervaar het gewoon.
En behaal gewoon je rijbewijs bij Rijschool Dielessen.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Het is de meest gestelde vraag.
Wil jij ook een antwoord op deze vraag?

Chat openen
Hoi, Wil je chatten?