fbpx

Hoeveel rijlessen heb je nodig? ?

RIJLESSEN BIJ RIJSCHOOL DIELESSEN IN DORDRECHT

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Hoeveel rijlessen heb ik nou nodig denk je?

Het is denk ik de meest gestelde vraag, en terecht.
Het rijbewijs is een dure grap en je wilt toch graag weten wat het je gaat kosten, of zoals sommigen het met mooie woorden zeggen: “het is een flinke investering”.Een goede reden om te zeggen “ik wil zo snel mogelijk mijn rijbewijs halen in zo min mogelijk lessen!”

Het gemiddelde.

De meeste jongeren volgen een rijles per week en hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 35-40 uur nodig. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde!
Er zijn altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en ook mensen die er langer over doen.
Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden, of je je theorie snel hebt en snapt en weet toe te passen. Les je 1 of 2x per week? Ben je angstig? Het zijn vele factoren.

Zelf inschatten.

Je zult als leerling in 95% van de gevallen het aantal lessen wat jij denkt nodig te hebben altijd te laag inschatten. 25 lessen is gewoon niet reëel.
Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jij een verkeersveilige en zelfstandige automobilist wordt. Dit in het benodigd aantal lessen, niet meer niet minder.
Let op: Veel mensen denken dat ze al goed kunnen autorijden als ze een auto van A naar B weten te verplaatsen, dit is geen autorijden, dit is een auto verplaatsen. Op examenniveau word er heel wat meer van je verwacht.

Mijn advies.

Mijn advies is om minimaal 1x per week rijles te volgen.
Uit onderzoek is gebleken dat als je meerdere keren per week lest de lesstof beter blijft hangen en je dan sneller door het leerproces heen gaat. Ga je onregelmatig lessen dan duurt het gewoon langer.
Ga overdag lessen!
‘s avonds is er gewoon veel minder verkeer, dus veel minder uitdaging, minder oefensituaties,  Doordat je ‘s avonds geen ander verkeer hebt krijg je de indruk dat je goed aan het rijden ben, tot je met je examen, wat overdag is met al die fietsers, voetgangers, wegwerkers en noem maar meer op te maken krijg. Sommigen weten echt niet direct wat ze dan moeten doen.

Hoeveel lessen jij nodig hebt?
Het is echt niet mogelijk om met een proeflesje in te kunnen schatten hoeveel lessen jij nodig zult hebben. We zijn geen psychologen of waarzeggers. Alles is afhankelijk van wat hierboven al stond, wie en wat jij bent en hoe jij je ontwikkel.
de rijscholen die wel die inschatting maken hanteren onderstaande tabel, die zeggen tegen elke nieuwe leerling:  “Ik denk dat jij zo’n 30 a 35 lessen nodig zal hebben”. (HE, Het gemiddelde!)
Want zeg nou zelf, die instructeur zal wel gek zijn om tegen jou te zeggen dat je er wel 50 nodig zal hebben, dan kom je niet en ga je naar de concurrent.

 

TYPE LEERLING GEMIDDELDAANTAL LESSEN
HELE SNELLE LEERLING
10 TOT 20 RIJLESSEN
VLOTTE LEERLING
20 TOT 30 RIJLESSEN
DOORSNEE LEERLING
30 TOT 45 RIJLESSEN
MATIGE LEERLING
45 TOT 60 RIJLESSEN
TRAGE LEERLING
60 TOT ??? RIJLESSEN

En je mag mij geloven of niet, voor een rijbewijs is men gemiddeld zo’n € 2500,- totaal aan kwijt. Heb je dat bedrag nog niet? Spaar dan even verder. Is er een rijschool die jou wijsmaakt of de suggestie wekt dat je best wel een kans maakt voor € 1300,-, tja, wilt men belazerd worden dan kan dat.
Als jij dat bedrag niet hebt, maar je wilt toch voor het bedrag wat je hebt je rijbewijs gaan halen dan leg je de lat nog hoger, nog meer druk, nog meer kans op zakken en dus nog meer kans dat je zonder resultaat dat geld alsnog kwijt bent. 

De lestijd.

Oftewel: Hoe lang duurt een rijles?

Hierover is heel veel gedoe in het rijschoolwereldje. De meesten mensen denken/gaan er van uit dat een les een uur is.
Die kijken naar wat vraagt die rijschool per les en kijken dus enkel naar “DE PRIJS” en niet naar het aantal minuten wat je daar voor krijgt.
Vele rijscholen geven dan prijzen voor 45 of 50 minuten waardoor het een lage prijs lijkt.
Ik ben van mening dat dat verboden zou moeten worden en dat wij allen een prijs aanbieden voor een werkelijk uur, 60 minuten dus. Dan is dat al makkelijk te vergelijken.

Maar hoelang duurt nu een rijles.
Bij rijschool dielessen duren de rijlessen 75 minuten. 60 minuten is net iets te kort om n onderdeel af te kunnen ronden. Soms is zelfs 75 minuten te kort en dan vraag ik de leerling om n dubbele les in te plannen. Uiteraard gaat dat volledig in overleg

Rijschool Dielessen
Direct contact via whatsapp.