Faalangsttraining.

 Bijna iedereen is zenuwachtig voor een examen. Dat is gelukkig heel normaal. Het kan je juist prikkelen om goed te presteren. Je bent scherp door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig, maar dat hoeft geen faalangst te zijn. We spreken pas van faalangst voor het rijexamen als je onder druk bezwijkt. Bijvoorbeeld door een black-out, of door fouten die je tijdens uw rijlessen nooit maakte.

Er is geen sprake van examenangst als je zenuwachtig bent omdat je te weinig lessen heb gevolgd of slecht bent voorbereidt op het examen. Of dat de examinator niet aardig is. Op internet vindt je hier veel informatie over, onder andere op www.faalangst.nl . 

Speciaal rijexamen ontwikkeld

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer tien procent van de leerlingen, die in het reguliere schoolonderwijs zakt voor het afsluitende examen, lijdt aan faalangst. Dat zou voor het rijexamen betekenen dat er jaarlijks ongeveer 10.000 kandidaten zakken, vanwege hun ongezonde angst voor het rijexamen. De overheid vindt dit teveel en vroeg het CBR een speciaal rijexamen te ontwikkelen. Dus deze is er ook gekomen en daar kun je uiteraard gebruik van maken.

Rijschool Dielessen heeft een gecertificeerde faalangst instructeur en de juiste persoon voor faalangsttraining.

Voor meer informatie neem dan contact op


Tel: 06-52729205
Mail:  info@rijschooldielessen.nl
KVK: 58301755
rijschoolnr.
C.B.R.
2829H1

Laat je nummer achter.

Dan bellen we je terug